Fredag den 6. januar 2012 & lørdag den 7. januar
2012
Vi
kender alle sangen om de 10 kære cykellister, som én
for én faldt fra – og ja sangen er nu faktisk meget
passende på årets deltagere til skiferien. Vi
startede mange, men endte med at blive 2 mand høj
der drog af sted mod Canazei i det nordlige Italien.
Årets rejse blev fundet via dba.dk til en pris, som
ikke bør røbes. Det kunne jo være at én eller to
blev meget misundelige. 8 dages liftkort,
halvpension, transport, ekstra benplads i bussen
samt picnic på bjerget til en meget billig sum jyske
dollars.
Eneste malurt, hvis vi kan tillade os at konkludere
det, var at vi skulle rejse med bus. Toget kørte
nemlig ikke grundet ændringer i reglerne i Tyskland.
Eneste fordel vi kunne se med busrejsen, var at vi
virkelig måtte begrænse vores bagage mængde.
Klokken
10.45 begyndte Kim rejsen fra Randers, mens Mads –
Kristoffer pænt ventede til kl. 12.45 med lækkerier
fra Kissers køkken – og ja. Lækkerierne var væk
inden vi skulle skifte bus i Kolding. Turen mod
Canazei gik stille og roligt; vi prøvede at slå
tiden ihjel med film, diverse spil på Ipad’en og en
omgang ”røvhul”. Da Kim havde tabt tilstrækkeligt
mange gange væltede han sin drink – er han mon en
dårlig taber?
Omkring kl. 24.00 prøvede vi at gå til ro – det
lykkedes i korte perioder for man sover IKKE særligt
godt i en bus selvom at sædet kan slås lidt tilbage.
Kl.
08.40 ankom vi til byskiltet ved Canazei – det måtte
fejres med en håndbajer direkte fra tasken. Det var
vores morgenmad – meget sundt og yderst nærende.
En
hurtig omklædning senere var vi klar til at indtage
et nyt helt område. Vi havde af guiderne fået at
vide, at vi skulle gå til højre når vi kom ud af
hotel døren. Godtroende som vi endnu engang er, så
fulgte vi guidens råd. Desværre for guiden og for
vores ben, så var retningen forkert! Dette fandt vi
først ud af, da det var for sent – så retur igen –
og kl. 10 var vi på bjerget og havde nysne under
skiene.
De
første par timer gik hurtigt indtil Kim pludselig
fik et mindre maveonde – mere galt var maveondet dog
heller ikke end vi kunne klare helbredelsen med en
Egekilde og en stykke pizza – bemærk venligst –
INGEN øl.
Eftermiddagen
blev brugt til at lege med Kims nye legetøj – et
hjelmkamera. Det burde kunne give bedre billeder end
det traditionelle håndholdte kamera. Resultatet kan
ses andet steds på siden her. Godt trætte lod vi
snuderne vende mod dalen omkring lidt over 16. Lidt
indkøb og et velfortjent bad blev det til.
Vi
havde jo med glæde set frem til vores halvpension,
men måtte sande at glæden ved dagens aftensmad var
noget begrænset. En hjemmelavet bolle uden nogen
form for salat, dressing eller lign. Det var en
skuffelse. Endnu en skuffelse kom, da vi skulle til
det obligatoriske informationsmøde. Vi havde fået
vejen fortalt af én af de øvrige gæster på hotellet.
Desværre for ham, så var location forkert – dermed
måtte vi vandre hvileløs rundt i byen i en lille
halv time inden vi fandt det rigtige sted. Da vi
ankom til det rigtige sted, var informationsmødet så
ovre. Nu var gode råd dyre, så vi besluttede os for
at finde en lille hyggelig restaurant hvor sulten
kunne blive stillet.
Nu
overvejer vi at gå i seng – det har vi fortjent.
|
Søndag den 8.
januar 2012
Da vækkeuret
ringede kl. 07.30 havde vi allermest lyst til at tage en halv time
mere – men, da vi kiggede ud af vinduet blev vores lyst til ski
straks vækket. Vi vågnede nemlig til et mildt snevejr.
En
hurtig morgenmadsbuffet senere, var vi klar til at indtage dagens
pister. For at vende kort tilbage til morgenmadsbuffeten, så måtte
vi rose køkkenet fordi der manglede intet! Der var cornflakes, æg,
bacon samt andre lækkerier – måske de havde hørt vores bønner fra
dagens før.
Inden vi skulle
mødes til dagens pistevisning havde vi lige en lille time for os
selv. Der blev racet på den friske sne og ikke mindre end lige knap
8 kilometer downhill blev tilbagelagt. Udstyret med bl.a. 2 pulsure,
en distancemåler samt en datalogger måtte udstyret være i orden til
årets tour.
Traditionen tro
blev holdene til pistevisningen inddelt i ”kaffe & kage” samt
”turboholdet”. Vi valgte naturligvis det sidste. Den første time af
pistevisningen bød ikke på noget nyt (vi havde jo set det meste
dagen forinden) – men det var alligevel hyggeligt at race sammen med
de øvrige gæster. Det eneste interessante fra dagens pistevisning
måtte være besøget på en af VM-pisterne.
På én af
nedfarterne var Mads – Kristoffer tæt på at klippe én af de øvrige
gæster fra turboholdet. Et utænkeligt og meget uventet
retningsskifte fra gæsten var tæt på at koste ham mødet med
Kristoffersens nye crash pants – men med lidt nordjysk balance, et
par kristne bevægelser fra Tørring og omegn, samt et par gloser fra
Thisted & omegn kom vi hurtigt videre. Et par af de øvrige gæster på
turboholdet prøvede at følge trop med at klippe hinanden - desværre
uden held, men heldigvis for os – så var vores guide Jonas selv nede
at bide i den italienske sne.
Frokosten blev
indtaget på samme restaurant som i går – denne gang valgte vi blot
restauranten ovenpå frem for den nedenunder. Vi nåede da også at
”låne” to glas med hjem. Desværre blev det ene glas slået i stykker
– men det afleverede vi pænt tilbage på den førstkommende restaurant
– det skulle jo nødigt hedde sig.
Eftermiddagen blev
brugt på en hurtig tur med turboholdet inden vi delte os op indtil
bjerget lukkede. Sidste nedfart var 16.30, hvor vi kunne se tilbage
på en dag med lige knap 40 kilometers downhill.
Efter
den sidste nedfart mødtes vi med de andre gæster på vores
afterskisted. Et par øl, en enkelt gyselig gul hot drink og et par
glas var vi klar til at gå hjem – troede vi. På hjemturen røg vi
lige forbi et afterskisted, hvor guiderne fra bl.a. Trier Ski holdte
til. Vi måtte jo lige ind for at se om humlen smagte bedre der - og
ingen klager herfra.
Kl. 19.30 satte vi
os til bords, hvor vi efterfølgende kunne nyde en dejlig 4 retters
menu. Hvad fik vi kan ses i billedgalleriet. Nu sidder vi og nørder
med vores hjemmeside og overvejer at sætte en film på når vi er
færdige – men vi (Mads – Kristoffer) falder nok i søvn… Så lad os se
hvad der sker.
|
Mandag den 9. januar 2012
At
æg og bacon går lige i benene er noget vi har hørt
fra mange kloge mennesker; mødre, svigermødre og
kosteksperter. Derfor måtte vi teste om statementet
passede. Vi startede kl. 07.45 med en hurtig omgang
morgenmad inden turen gik mod liften og en god lang
dag på ski. Vi havde på forhånd besluttede os for at
tage på den udvidede pistevisning rundt i Canazei og
omegn, så vi benyttede tiden fra 08.30 til 09.30 til
at sætte ny hastighedsrekord på årets tur – Kim
nåede nemlig op på 87,7 km/t.
Da
klokken slog 09.30 mødtes vi med de øvrige for at
gøre klar til dagens ”Sella Ronda” pistevisning .
Desværre for os og desværre for guiderne, så blæste
det for meget til at hele turen var åben. Dermed
måtte vi selv drage ud på ski. Vi satte os hurtigt
et nyt mål – vi ville over 50 km’s downhill i løbet
af dagen.
Der
blev ikke holdt mange pauser i løbet af dagen.
Faktisk blev det kun til to – nemlig en hurtig varm
chokolade pause og en god frokost. Vi havde jo en
rekord der skulle slås. To glas blev det også til.
I
vores iver på at slå rekorden, så blev vores
afstigning fra lifterne til tider meget spændende.
Mads – Kristoffer var tæt på at glemme en taske i
liften, mens Kim formåede at stoppe liften da hans
taske sad fast… Da vi nåede 50 km med en lille time
igen, blev nye mål sat – nu ville vi NÅ over 60 km.
Efter vores sidste nedfart stod GPS måleren på 63,18
km. Det er vist første gang vi har kørt SÅ meget på
én dag!
Dagens
rekord blev fejret med en bette pilsner og en to af
de gule banditter fra dagen før. Vi fandt ud af at
den himmelske drink bestod af æggelikør og rom. I
daglig tale kaldes den
Bombardino. Vi belønnede dagens rekord med en ny
fangst af glas – vi er nu oppe på 6 glas for tre
dage.
Aftensmad var, igen i aften, en positiv oplevelse.
En god og solid trerettersmenu kunne kokken tilbyde
– og det var rigeligt med alt.
Nu
sidder vi og hygger os med en god pilsner, musik og
hjemmesiden. Måske sætter vi en film på ellers
hopper vi nok i kanen.
|
Tirsdag den 10. januar 2012
Tirsdagens skiløb blev en meget blandet fornøjelse.
Vi havde sat os for øje at skulle tilbagelægge
”Sella Ronda” turen, men desværre var vejrguderne
ikke med os. Rygterne havde lovet opklaring fra i
går til i dag, men det holdte ikke stik. Allerede
ved den første optur til Canazei området kunne vi
mærke vindens kraft.
Nye
planer måtte derfor lægges, og vi endte med at køre
over mod Passo Sella, hvor der var mere læ. Efter et
par ture der, valgte vi at køre længere mod det
område vi besøgte under pistevisningen. Sneen var
god, men vi var ikke de eneste på pisten, så vi
måtte op til flere gange bruge de øvrige skiløbere
og snowboarder som gates på pisten.
Frokosten blev indtaget på Piz Seteur, som senere på
dagen kunne tilbyde ”go-go girls” dansede på baren –
dem vender vi tilbage til. Efter frokosten
besluttede vi os for at køre ”Sella Ronda” turen, da
vejret havde lagt sig samt der var meldinger om at
turen var åben. Efter et par navigeringsfejl fik vi
sporet vores GPS ind på ruten – desværre for os, så
nåede vi et ”closed” signal cirka halvvejs, hvorfor
vi måtte vende om igen. På vejen retur måtte der for
første gang samles udstyr op på pisten. Om det var
skuffelse, manglende koordination eller blot dårlig
danskerstil der fik Kim til at lave årets styrt skal
være usagt, men det så i hvert fald sjovt ud.
Tilbage
på Piz Seteur kunne vi opleve et par letpåklædte
dansere på baren – et godt indslag på en kold dag –
og ja, de frøs pænt meget de to tøser. Efter dette
muntre indslag satte vi kursen tilbage mod Canazei
og en kop varm chokolade. Efter denne korte pause,
så ville Kim ud og køre hurtigt. Gårdagens rekord
blev slået – ny topfart hedder nu 103 km/t. Alt i
alt, så bød dagen på 56 km’s skiløb, 32 lifter,
10.222 højdemeter samt 5 nye glas til hjemmebaren.
En ganske givende dag.
Af
andre sjove ting, så bød dagen også på 3 danskere
som flot stoppede liften ved at falde af den, mens
Mads – Kristoffer for 3. gang kun tjekkede det ene
ben ind i liftkøen, så han måtte spænde den ene ski
af for at få det andet ben igennem – typisk dansk.
Inden vi hoppede i rent tøj var vi rundt for at
kigge på nyt skigear, men vi fandt intet der kunne
friste. Aftensmaden var igen upåklagelig, så ros til
kokken.
Nu
sidder vi igen og nørder med vores computere og
overvejer enten at fortsætte rækken af ”KLOVN
episoder” eller sætte en film på.
|
Onsdag den 11. januar 2012
Dagen
i dag havde to formål – nemlig den røde ”Sella Ronda” tur samt
picnic med guiderne og de øvrige gæster. Kl. 08.30 var vi klar i
dagens første lift – alt i alt blev det til 35 forskellige liftture
i dag. De første par timer gik meget godt; ingen folk på pisten og
ingen liftkø – men jo længere vi kom over, jo flere mennesker begge
steder. Men da vejret var godt, så tog vi det med oprejst pande alt
imens tankerne tænkte – godt vi ikke er her i uge 7. Omkring kl.
12.00 var i retur igen i Canazei.
Dermed havde vi en
lille time inden vi skulle til picnic. Vi besluttede os rask for at
tage en lille racetime, hvor vi kom godt rundt på de nærliggende
bjerge. Denne time talte godt i dataloggeren.
Da
klokken slog 13.00 skulle vi begynde dagens picnic – men ud fra de
anvisninger vi havde fået, så kunne vi hverken finde stedet, maden
eller guderne. Lidt øv for guiderne at de gang på gang kommer med de
forkerte stedangivelser. Da vi endelig fandt stedet, så var maden og
omgivelserne egentligt hyggelige nok – og hvem siger nej til en
burger, en pils og et stykke kage i solen? 1½ time senere var vi
klar til at take off igen.
Mads – Kristoffer
havde sat dagens mål – 55 km’s downhill. Og ja, vi nåede i mål. Vi
nåede faktisk op på 63 km i dag. Alt i alt, så har vi kørt 284 km
downhill nu på 5 dage, hvilket giver et gennemsnit på 56,8 km pr.
dag. Det er vel meget godt gået.
Dagen i dag bød
også på andre begivenheder, da vi måtte hjælpe en lille dreng der
havde fået for meget fart på ned af pisten – se evt. klippet på
videogalleriet. Derudover måtte Mads – Kristoffer have den
taknemmelige ære af at stoppe en lift, da han fumlede ud liften og
spredte sit udstyr på nedkørselsrampen – flot dansker stil! Den står
nu 1 – 1 i spredt udstyr. Dertil skal også tillægges at den står 4 -
4 i Mads´s regnskab med kun at få det ene ben med ind i liftkøen og
smide sine skistave på pisten.
Velfortjent efter
en god skidag, så benyttede vi lejligheden til at aflægge Taverna
Española et besøg – vi skulle jo have en enkelt Bombardino og et par
Weisen med dertilhørende glas.
Aftensmaden var
igen en lækker fornøjelse – hjortekød til hovedret – mums. Nu sidder
vi igen og nørder med hjemmesiden og overvejer at sætte en film på,
men det ender nok med et afsnit KLOVN eller to.
|
Torsdag den 12.
januar 2012
Torsdagen blev igen
en dag præget med en masse skiløb – 63 km downhill
fordelt på 38 lifter. Vi havde i dag valgt at køre
den grønne ”Sella Ronda” tur med et par afstikkere
når vi fandt nogle gode pister eller andre spændende
begivenheder.
Vi måtte desværre
sande, at vores øjemål et par gange to fejl når vi
så en god pist fra liften. Når vi nåede ind på
pisten, så var der mere mark end pist – men sådan
kan det gå når vi vil rundt og se det hele. Andre
nedløb var til gengæld i verdensklasse, så alt i alt
kunne vi tage nogle gode gennemløb med i rygsækken
når vi forlod et sted for at komme videre til det
næste. Sammenlignet med i går, så var
menneskemængden ikke den helt store, så det var
lækkert uden de større liftkøer.
Da klokken slog 13.00
var vi klar på at indtage dagens frokost – og det
tog sin tid. Mads – Kristoffer stod i kø i over 30
minutter – yderst uhørt på en skirestaurant i uge 2.
Vi kvitterede med at hjælpe med afrydningen, så
stedet blev to glas fattigere.
På
vores hjemrejse kom vi tilfældigt forbi vores bar
fra i tirsdags - Piz Seteur. Til vores store
overraskelse, held og mandlige opfattelse, så var
der gang i baren med to søde go-go girls. Vi måtte
stoppe – ikke for at købe en drink eller to, men
blot for at nyde udsigten og få skudt et par film og
et par billeder.
Vi var tilbage i
Canazei området omkring 16.20, hvor der så var plads
til et par hurtige nedfarter inden vi kunne tage den
sidste lift op kl. 16.39 – den lukkede kl. 16.40 –
timing må det kaldes. Sidste nedfart var helt ned
til byen, en lille tur på cirka 5,3 km.
Det sædvanlige pit
stop på Taverna Española skulle ikke springes over.
Vi havde i øvrigt fået nyt navn dernede – de kalder
os ”Bombardino drengene”. Det kunne hænge sammen med
at vi ALTID skal have to fad og to Bombardinoer. Ja,
man kan sige meget om den drink, men den giver
varmen i begge ben. Med i dagens klumme, så skal det
nævnes at vi IKKE tog nogle glas med fra afterski i
dag.
Afterski
i Østrig betyder Happy Hour jo altid dobbelt op – i
Italien betyder det blot rabat. Køber vi to øl så
får vi én gratis og køber vi to Bombardinoer, så er
den €1 billigere. Hmm, det giver ikke mening i vores
ideologi om mer vil have mere… Man skulle næsten
tro, at det var nordjyder som stod i baren.
Kokken havde igen
vist sig fra sin bedste side, og lavet en fantastisk
tre-retters menu. Det kunne godt være, at vi skulle
være knap så konservative og bestille et glas vin
eller en pilsner i morgen fredag. Vi har siden de
halvtørre sandwich lørdag aften nægtet at drikke
andet end vand i restauranten til aftensmaden.
|
Fredag den 13. januar 2012
Som
datoen antyder, så kunne dagen indeholde overraskelser som vi ikke
havde set komme, og det skete præcis som antaget. Natten over havde
blæsten og dermed også vinden taget til over Canazei by, hvilket
betød at store dele af lifterne i området var lukket. Nu var gode
råd dyre, vi havde sat os for mål at køre i området Mamolada men
alle lifter der skulle føre os videre mod denne del af Sella
Massivet var lukkede.
Vi
valgte derfor at køre rundt på den anden side af bjerget – ligesom
et hav af andre mennesker. Liftkøer bliver bare aldrig os. De mange
liftkøer i formiddagstimerne påvirkede vores kilometerregnskab – vi
nåede kun op på 53 km downhill.
Inden
frokost valgte Mads – Kristoffer at sætte sig ovenpå Kims stave i
liften som han havde valgt at placere ved Mads´s sæde, det betød at
Mads faldt af liften, spredte sit udstyr og stoppede liften i
adskillige sekunder i bedste dansker stil - die dumme Dänen.
Frokosten
bestod af en meget lækker pasta ret, godt krydret med hvidløg – vi
havde stort set samtlige lifter for os selv resten af dagen.
Dagens
skiløb var en blandet omgang – nogle pister var ganske gode, mens
andre var en omgang pap. Godt vi IKKE skal på pisterne i den
kommende uge. De halvringe pister bevirkede at vi røg tidligere til
afterski. Det var nu kun godt for vores glashøst – det blev til 4 i
løbet af en time. Vi måtte også lige have et par Bombardinoer eller
6 inden vi kunne modtage vores afrejseinformationer. De øvrige
selskaber vi har rejst med plejer at holde en samlet
afrejseinformation for alle gæsterne eller komme rundt til hver
enkelt. I dag måtte vi komme til guiderne for at få et afrejse A4
ark vedr. morgendagens hjemtur. Ikke optimalt i vores optik.
Efter
vi havde stillet skiene i skikælderen besluttede vi os for at gå en
tur op i byen med vores kameraer - der skulle gerne laves et par
gode billeder til galleriet. I det lokale supermarked mødte vi
faktisk Bombardino-manden, så solgte os to flasker. Det skal nok
blive hyggeligt på afterski i Danmark.
Aftensmaden var igen en sand fornøjelse. Man må sige at køkkenet
virkeligt har oppet sig efter den sløve start – så stor ros til dem
herfra.
Lidt nu
sidder vi IGEN og nørder med hjemmesiden inden vi skal pakke og
måske når vi et afsnit KLOVN på computeren.
|
Lørdag den 14. januar 2012 og Søndag den 15. januar 2012
Vækkeuret
ringede en halv time tidligere end normalt i dag, da vi skulle nå at
få pakket det hele sammen så vi fik en hel dag på ski. Vi havde en
plan om at tage til Mamalada - et område som vi havde fået anbefalet
af de øvrige gæster og guider. Vejret tegnede til at blive en god
dag på ski, men da vi kom over i Mamalada-området måtte vi sande at
vi har havnet i en fryseboks. Det var mildeste talt koldere end
kold!
Derudover var pisterne præget af gårdagens blæst, så de var meget
isede og yderst hårde at køre på. Vi prøvede at få varmen med en
varm chokolade - dog uden held, så vi kvitterede med at låne en fin
bakke til alle vores glas.
Men vi
lod os ikke slå ud, så da vi kom til toppen (3.200 meter) var
skiløbet perfekt en kilometers penge indtil vi nåede et stort
glidestykke med is længere på bjerget som gjorde skiløbet til ren
overlevelse. Vi følte os faktisk som nybegyndere igen. Et par ture
blev det dog til inden vi satte kursen retur mod Canazei-området.
Vi
havde brug for en varmepause, så fandt et hyggeligt sted i solen
hvor vi kunne varme os selv op igen. Vi slog to fluer med et smæk og
fik en rigtig god pizza med dertilhørende Weissbier. Vi lod dog
glassene blive denne gang.
De
sidste par timer af årets skiløb gik med at få en masse kilometer
tilbagelagt, så vi kunne nå et samlet mål på 55 km's downhill pr.
dag - samlet resultat på 454 km's downhill fordelt på 253 lifter.
Efter
årets sidste nedfart smuttede vi tilbage på hotellet, hvor vi nåede
en enkelt pilsner og et hurtigt bad. Vi skulle jo gerne være
velbarberede og velduftede til vi ramte Danmark igen. Vi havde lidt
tid til overs, så endnu et stykke pizza blev købt og spist inden vi
kunne satte os ombord i Haarby-bussen med kurs mod Danmark.
Turen
hjem af gik pænt stærkt - i Italien oplevede vi at blive overhalet
af en politibil med udrykning. Vi troede at vi blev stoppet, men de
skulle nok bare vise deres nye lysshow på toppen af bilen. Vi blev
vækket lidt nord for Hamburg inden morgenmaden kunne indtages. De
sidste mønter skulle bruges, så vi to kopper kaffe blev købt - pris:
€ 7,30. Man må sige, at de var købt og betalt.
Kim
valgte så at tabe sin kaffen ned på gulvet, da han sad og fumlede
med et par ørebøffer. Om det var utilfredshed med prisen eller
manglende lyst til at nyde kaffen skal være usagt, men gulvet
omkring os blev da lige lidt renere end tidligere.
Kl.
12.00 ramte vi Kolding hvor vi skulle skifte bus mod Horsens &
Randers. Ved bus skiftet fik vi en lille overraskelse da den bus som
Mads skulle over i kun kørte til Aarhus, Kim blev derfor sat over i
en anden bus. Vi måtte derfor fortsætte uden hinandens gode selskab
det sidste stykke. Som plaster på såret blev Kim sat af ved Sdr.
Borup afkørslen i stedet for ved Randershallen så han havde lidt
kortere hjem. Alt i alt en super god skiferie med masse af fint
skiløb, god mad, et par pilsnere eller mange, et par glas eller tre
samt en masse gode oplevelser - alt sammen krydret med en hel del
Bombardino'er.
Hvor
turen går hen i 2013 må stå lidt hen i det uvisse indtil videre, men
det ender nok med en tur til Østrig. Canazei var en god destination,
men hyggen fra Østrig var yderst savnet. |
|
|